La Fundació Internacional de l’Artrosi (OAFI) i la cadena de Clubs DiR a través de la Fundació DiR, signen un acord per col·laborar en projectes vinculats a l’artrosi en l’àmbit de l’esport i la salut.

Ambdues entitats promouran programes socials orientats a la prevenció i educació per als diferents grups de risc de patir artrosi (persones grans, esportistes, dones i nens i nenes), i també, impulsaran campanyes de divulgació i conscienciació social per a la prevenció i tractament de l’artrosi, la salut articular, l’exercici i l’alimentació.

Col·laboraran en l’estudi, desenvolupament i implementació de projectes en l’àmbit de la salut, especialment aquelles que puguin estar vinculades amb l’artrosi en l’àmbit de l’esport i la salut, prevenció i rehabilitació de lesions, estudi del múscul i el tendó, i nutrició i suplements.

Així mateix, organitzaran Programes, Cursos, Diplomatures, Conferències, Seminaris i Tallers que siguin d’interès en l’àmbit de la salut articular i l’esport.

Com comenta el Dr. Josep Vergés “Cal estar en forma per practicar un esport, no fer esport per estar en forma. La pràctica esportiva ha de realitzar-se de forma saludable i adequada al morfotipus i condicions de cada persona per evitar lesions i artrosis prematura”

Per a Clubs DiR, cadena de gimnasos líder a Catalunya, aquesta aliança segueix afermant el seu compromís per transmetre els valors de l’esport com a generadors de salut i per orientar a la societat cap a uns hàbits de vida saludables.

Isabel Caba, Directora de la Fundació DiR, afirma que “amb aquesta aliança amb OAFI, DiR qualifica encara molt més el servei als seus clients. Perquè fer esport amb seguretat, evitant lesions i adaptant-ho a les necessitats de cada persona, converteix l’activitat física en una millora de la nostra salut i en un plaer. ”

 

L’ARTROSI

L’artrosi afecta a més de 300 milions de persones a tot el món. Malgrat el seu gran impacte social, es veu sovint com una patologia llunyana, associada a la vellesa. No obstant això, a més d’afectar a les persones grans, cada vegada es detecta amb més freqüència en dones postmenopàusiques, esportistes i fins i tot joves.

A Espanya hi ha 7 milions de persones que pateixen artrosis. Segons l’última Enquesta Nacional de Salut (Juliol 2018), realitzada en població femenina a partir dels 15 anys, el 23,5% de les dones espanyoles pateix artrosis. En 2012, es van posar a Espanya més de 93 mil pròtesis de maluc i genoll i les expectatives és que augmenti.

S’estima que al voltant d’1.000.000 persones a Catalunya pateixen artrosis. Una patologia que ocupa la 5a posició en el llistat de principals trastorns crònics declarats a Barcelona. Afecta el 15,2% dels homes i al 29% de les dones. Juntament amb la migranya i el dolor d’esquena, l’artrosi està al capdavant dels trastorns crònics que més afecten les dones de la ciutat de Barcelona.