Clubs DiR i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau organitzen per segon any una Masterclass de Zumba D-Move a l’entorn privilegiat del Recinte Modernista

L’esdeveniment solidari destinarà la recaptació a la investigació de l’Alzheimer que du a terme la Unitat de Memòria de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

L’any passat, en la seva primera edició, l’esdeveniment va comptar amb més de 250 participants

Barcelona, 12 de setembre de 2018.- per segon any consecutiu, Clubs DiR, de la mà de la seva Fundació DiR, i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau organitzen una masterclass de Zumba D-Move de caràcter solidari.

ZUMBA DiR SANT PAU

L’esdeveniment, que tindrà lloc diumenge 16 de setembre, consistirà en una sessió d’una hora i mitja de duració dirigida per quatre tècnics de Zumba i D-Move de Clubs DiR,  dues de les seves activitats de més èxit que combinen música, coreografia i exercici físic.

ZUMBA DiR SANT PAU

La masterclass comptarà novament amb els 3 elements diferenciadors que ja formen part de la seva identitat: la diversió que impliquen aquest tipus d’activitats esportives, la localització immillorable al Recinte Modernista i la destinació de tots els fons recaptats a la lluita contra l’Alzheimer.

Esdeveniment solidari

L’aportació de cada assistent, en forma d’entrada de 5 €, es destinarà íntegrament a la recerca en Alzheimer que es porta a terme a la Unitat de Memòria de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

Enguany, els organitzadors han habilitat també una Fila 0, amb la qual és possible la col·laboració solidària fent el donatiu sense assistir a la masterclass del dia 16.

ZUMBA DiR SANT PAU

Les inscripcions online estaran obertes fins divendres 14 de setembre a través del web de DiR o bé a les recepcions dels clubs DiR. El mateix dia de l’esdeveniment es podran dur a terme també inscripcions d’última hora insitu.

 Dia: 16 de setembre de 2018

Hora: de 10.30 a 12 h.

Lloc: Recinte Modernista de Sant Pau*

* L’accés serà per l’entrada principal al Recinte Modernista de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, pel carrer Sant Antoni Maria Claret cantonada Cartagena.

 

La Unitat de Memòria de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau 

Està formada per un equip de neuròlegs, neuropsicòlegs, biòlegs, enginyers, tècnics de laboratori i infermeres. Aquesta estructura multidisciplinària permet atendre els pacients d’una manera integral i realitzar investigació biomèdica d’excel·lència mitjançant els grups de recerca associats. A la Unitat s’atenen pacients amb problemes cognitius per tal de detectar de manera molt temprana l’Alzheimer o altres malalties relacionades com la demència frontotemporal o la demència amb cossos de Lewy. A més, la Unitat disposa d’un programa específic per a la detecció i tractament de la malaltia d’Alzheimer en la síndrome de Down. Les principals línies de recerca són la identificació de les bases genètiques de l’Alzheimer i altres malalties relacionades, la cerca de marcadors de sang i líquid cefalorraquidi o d’imatge així com projectes de recerca traslacional sobre les causes d’aquestes malalties. En els últims anys la Unitat de Memòria s’ha posicionat com un equip líder a nivell nacional i internacional en el tractament i la investigació de la malaltia d’Alzheimer i altres malalties neurodegeneratives.

La Fundació Privada de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

La FPHSCP dóna suport aquesta iniciativa facilitant els espais per a l’activitat. La Fundació, d’acord amb el compliment dels seus fins fundacionals, i a través del seu programa d’Acció Social i Recerca, porta a terme una important activitat benèfic-assistencial i, a més, s’ocupa de mantenir i millorar les instal·lacions hospitalàries i el patrimoni del Recinte Modernista, declarat patrimoni mundial per la UNESCO.

Fundació DiR

La Fundació DiR es va constituir l’any 1995, i té com a missió transmetre els valors de l’esport com a generadors de salut i  cohesió social i orientar la societat cap a uns hàbits de vida saludables, emprenent i donant suport a iniciatives que, mitjançant l’esport, contribueixin a millorar la vida de les persones. La Fundació DiR té una especial incidència en els col·lectius més vulnerables, ja sigui a través de projectes o programes propis o de col·laboració amb tercers, centrant el seu àmbit d’actuació en el territori català i especialment a l’àrea d’influència de Barcelona.