Ahir va tenir lloc la presentació del llibre 42,195 al club DiR Tuset de la ma de la Fundació DiR. Aquest projecte, emmarcat en una iniciativa de We Run Project ha estat possible gràcies a la participació totalment altruista de tots els seus protagonistes, i pretén donar a conèixer, a través de la passió pel running, aquells valors que ens mouen com a persones i convertir-se en un moviment de referencia per recolçar l’esport a través de la igualtat i la inclusió social.

La presentació del llibre va comptar amb la presència del runner i promotor del projecte, Edu Barceló, dues protagonistes del llibre Bea García i Laura Paradell i el triatleta i responsable de Superacció, Marcel Carreras.

42,195 va ser una idea que li va sorgir a l’Eduard Barceló un dia de carrera per la carretera de les aigües i ara ja han venut més de 1.500 llibres. Segons l’Eduard, l’èxit del llibre “recau en totes les persones que hi han participat tant en la part tècnica com explicant les seves històries dotant el llibre de contingut de qualitat”.

La periodista i corredora de llarga distància, Bea Garcia, és una de les protagonistes d’aquestes 42 històries. La Bea va començar a córrer per casualitat i amb certs dubtes per la seva diabetis. “Quan vaig començar no hi havia a España experts en diabetis esportiva i vaig haver d’anar a Suïssa a buscar assessorament”, explicava. Un dels seus majors reptes ha estat completar els 4 deserts, i és que per ella córrer “és un estil de vida, benzina per funcionar en el dia a dia”.

Una altra de les protagonistes del llibre és la Laura Paradell, una de les dones pioneres del running a Catalunya. Als 46 anys, va aconseguir el rècord d’Espanya de Marató amb 2h45m i encara el manté en la seva franja d’edat. Però el seu inici en el mon del running va ser accidentat: “vaig haver de deixar de jugar a bàsquet i vaig pensar que el millor seria baixar corrents a la feina i cada dia baixava de Terrassa a Sant Cugat corrents”, explicava.

Aquest llibre és un projecte a favor de l’associació SuperAcció que utilitza “l’esport i el moviment per fer cohesió social” explica el seu responsable, Marcel Carreras. De fet, tots els beneficis de la venda d’aquesta publicació, van destinats a un programa d’entrenament d’aquesta associació per a joves en risc d’exclusió social.