Clubs DiR, la cadena de fitness líder a Catalunya, ja està habilitant protocols per un retorn segur als seus gimnasos

Controls d’accés, espai físic de seguretat, mesures d’higiene i reducció d’aforaments seran algunes de les claus per una reobertura sense risc de contagi

 Barcelona, 30 d’abril de 2020. Des de l’inici del confinament, realitzar activitat física a casa s’ha convertit en una més de les rutines d’una gran part de la societat, però després de més de 40 dies de l’inici del confinament, la tornada als gimnasos és ja una necessitat cada vegada més anhelada. Tot i que el moment d’obertura dels centres de fitness no està especificat encara en el procés de desescalada, Clubs DiR ja està implementant mesures de seguretat específiques als seus centres per garantir que els seus usuaris puguin tornar com més aviat millor a practicar activitat física amb garanties de seguretat.

DiR COVID19 Dirigida

Després de l’emergència sanitària, urgència per continuar cuidant de la salut amb les màximes garanties de seguretat

La importància de l’activitat física com a generador de salut és el principal argument per a una ràpida tornada dels centres esportius, quelcom en què coincideixen tant el sector del fitness com els usuaris dels gimnasos. Coincideixen també en què aquesta reobertura ha de ser extremadament responsable i exigent amb les mesures de seguretat que cada club haurà de dur a terme per garantir la seguretat dels seus usuaris i dels seus empleats.

DiR COVID19 bootcam

Tal com afirma Ramon Canela, CEO de la cadena de fitness Clubs DiR, amb més de 95.000 socis, “l’esport, com a generador de salut física i mental, i com a vehicle de socialització, ha de ser un gran aliat en la lluita contra el COVID-19. La importància de tenir uns hàbits de vida saludables cobra avui dia una major importància quant a la resistència enfront del COVID-19 de les persones que practiquen activitat física i tenen una bona alimentació. A DiR hem treballat durant els nostres 40 anys d’història per acostar aquests hàbits de vida saludables a la ciutadania i continuarem fent-ho enfrontant-nos a un nou repte: que els nostres usuaris i usuàries se sentin totalment còmodes i tranquils a les nostres instal·lacions, on podran tornar a practicar activitat física sense riscos de contagi.”

DiR COVID19 limpieza bootcam

Mesures específiques aplicades per part de Clubs DiR

La cadena de fitness DiR ja ha habilitat protocols de seguretat específics a les instal·lacions de Diagonal DiR, el club insígnia del grup que ja està 100% adaptat per una reobertura segura. L’empresa replicarà totes les mesures als seus altres 23 centres, adaptant-les a les necessitats específiques de cada instal·lació.

Aquests protocols consisteixen en:

  • Controls d’accés: per garantir que ningú entri a les instal·lacions ni amb febre ni amb gèrmens gràcies a la presa de la temperatura i la desinfecció de mans i sabatilles en entrar”.
  • Espai físic de seguretat: respectant el metre i mig de distància interpersonal, amb separadors de 2×2 marcats al terra i la inhabilitació de màquines funcionant una sí i una altra no.
  • Mesures d’higiene: amb programes de neteja i desinfecció constants, obligatorietat d’ús de mascareta, guants i líquid desinfectant. Es limitarà l’ús dels vestuaris exclusivament per guardar els objectes personals. Els usuaris vindran amb la roba i calçat d’esport posats.
  • Ventilació: amb renovació constant d’aire eliminant el risc de virus que puguin estar en suspensió.
  • Punts d’aigua tancats: tant dutxes com fonts d’aigua.
  • Reducció d’aforaments: entre el 30% i el 50% establert i garantint que no se superin en cap moment, fins i tot a les piscines. En cas que s’arribi el màxim aforament permès en un moment concret, els usuaris hauran de fer cua per accedir en el moment en què abandoni la instal·lació una altra persona, respectant sempre la distància de seguretat durant l’espera.
  • Col·lectius de risc: En una primera fase, es recomanarà als col·lectius de risc que no vagin al Club: persones amb edat superior a 60 anys, persones amb malalties cardiovasculars, hipertensió arterial, diabetis i embarassades.

DiR COVID19 limpieza fitness

En paraules de Ramon Canela, “amb mesures com aquestes, podrem tornar a fer activitat física amb les facilitats pròpies d’un centre de fitness i sempre, per sobre de tot, prioritzant les mesures de seguretat que la situació requereix. Ara només mancada que el Congrés dels Diputats aprovi la reducció de l’IVA del 21 al 10%. És inconcebible que fer activitat física sigui gravat amb l’IVA general”.