Rubén Palomeque ha fet un temps de 30’ 33” mentre que la campiona Marta Castroviejo ha guanyat en categoria femenina amb un temps de 35’ 53”

Els guanyadors de la cursa de 5 km han estat Oscar Rodríguez, amb un temps de 15’ 42” i Montserrat Estany amb 17’ 30”

Aquesta edició ha comptat amb la participació especial de corredors en cadires de rodes

La VII Cursa DiR Guàrdia Urbana Diagonal ha comptat amb més de 8.500 corredors inscrits

Barcelona, 12 de maig de 2019.- Els corredors i corredores de la 7a Cursa DiR Guàrdia Urbana Diagonal han omplert aquest matí els 10 quilòmetres de l’Avinguda Diagonal de color blau. L’atleta Rubén Palomeque ha estat el guanyador masculí absolut i ha travessat la línia de meta del Passeig Garcia Faria amb un temps de 30’ 33”.

Cursa Diagonal 2019 guanyador masculi 10 km

El segon lloc ha estat per El Mehdi Aboujanah, que ha completat els 10 km de la cursa en 30’ 36”. El tercer classificat ha estat Carles Montllor, que enguany ha arribat a la línia de meta en 30’ 40’’, millorant la seva marca de 2018, on va quedar en segon lloc amb un temps de 32’ 05’’.

Marta Castroviejo guanya en categoria femenina

Pel que fa a la categoria femenina absoluta, la vencedora ha estat l’atleta Marta Castroviejo, amb un temps de 35’ 53”. En segona posició ha quedat Alexandra Guade, amb un temps de 38’ 15”, mentre que el tercer lloc ha estat per Jessica Bonet, amb un temps de 38’ 28”.

Cursa Diagonal 2019 guanyadora femenina 10 km

Cursa DiR Guàrdia Urbana 5 Km

Aquesta nova edició de la Cursa DiR Guàrdia Urbana ha comptat per quart any consecutiu amb la seva versió de 5 km, una de les curses més ràpides de Barcelona. Aquest recorregut té com a objectiu arribar a totes aquelles persones que mai han fet una cursa o que s’inicien, oferint-los la possibilitat de córrer per la mítica Avinguda Diagonal.

En aquest cas, el guanyador masculí absolut ha estat Oscar Rodríguez, amb un temps de 15’ 42’’ i la guanyadora femenina absoluta ha estat Montserrat Estany, amb 17’ 30”.

Cursa Diagonal 2019 guanyador masculi 5 km

Cursa Diagonal 2019 guanyadora femenina 5 km

Una cursa solidària amb OAFI i amb víctimes d’accidents de trànsit

Enguany la cursa ha col·laborat amb OAFI Foundation, Fundació Internacional de l’Artrosi, vinculada amb la Fundació DiR en diferents projectes relacionats amb l’artrosi en l’àmbit de l’esport i la salut, tot impulsant la promoció de programes socials orientats a la prevenció i educació per als diferents grups de risc de patir artrosi.

La VII edició de la cursa també ha mostrat la seva solidaritat amb les víctimes d’accidents de trànsit a través de diferents associacions i institucions, integrant dins de la Cursa DiR Guàrdia Urbana Diagonal a persones en cadira de rodes en conseqüència de lesions d’un accident de trànsit. Hi han participaran corredors de Stop accidents (Associació d’ajuda i orientació als afectats per accidents de trànsit), PAT – APAT (Associació de Prevenció d’Accidents de Trànsit) i l’Institut Guttman (especialitzat en el tractament mèdic-quirúrgic i la rehabilitació integral de les persones amb lesió medul·lar, dany cerebral adquirit o una altra discapacitat d’origen neurològica), acompanyats per corredors voluntaris del ceGUB (Club Esportiu de la Guàrdia Urbana de Barcelona) que han empès les cadires de rodes.

Cursa Diagonal 2019 cadires rodes

La Cursa també ha comptat amb la participació molt especial de l’Alex Roca, corredor amb un 76% de discapacitat que ha finalitzat la cursa i que ha rebut un petit homenatge després de l’entrega de premis a tots els guanyadors.

Cursa Diagonal 2019 Alex Roca

Cinc trets de sortida i entrega de premis amb Autoritats

La Guàrdia Urbana de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, col·laboradors institucionals de DiR per la Cursa DiR Guàrdia Urbana Diagonal, han estat presents també durant el dia d’avui a la sortida i l’arribada dels corredors i corredores.

L’inici de la cursa ha comptat amb un total de 5 trets de sortida, corresponents als 4 calaixos assignats segons les marques acreditades dels corredors, i a un calaix addicional especial per als participants en cadires de rodes.

Cursa Diagonal 2019 Sortida cadires rodes

Els trets de sortida han estat a càrrec del Sr. Ramon Canela, Director General de DiR; la Sra. Marta Carranza, Comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona; el Sr. Carles Reyner, Intendent de la Guàrdia Urbana de Barcelona; el Sr. Jose Angel Burrel, Intendent de la Guàrdia Urbana de Barcelona  i el Sr. Joan Villuendas, President de la Federació Catalana d’Atletisme.

Cursa Diagonal 2019 autoritats

En finalitzar la cursa, s’ha fet entrega de trofeus i premis pels guanyadors i guanyadores d’un total d’onze categories: Categoria absoluta de 10 km, categoria absoluta de 5 km, categoria Júnior, categoria Sènior, categoria Veterà A, categoria Veterà B, categoria Veterà C, categoria Veterà D, categoria client DiR, categoria membres del grup Run With Us i categoria especial Guàrdia Urbana.

Cursa Diagonal 2019 Entrega premis GUB

Les mateixes autoritats que han realitzat els trets de sortida han estat també les encarregades de fer el lliurament dels premis, juntament amb la Sra. Isabel Caba, Directora de la Fundació DiR, i amb representants de Sanitas Dental, patrocinador principal de la Cursa.

VI Cursa DiR Kids Guàrdia Urbana

Ahir dissabte es va celebrar la sisena edició de la Cursa DiR Kids Guàrdia Urbana per a nens i nenes de fins a 14 anys.

Cursa DiR Kids Guardia Urbana

Per sisè any consecutiu, Clubs DiR i Guàrdia Urbana de Barcelona han volgut dedicar als nens i nenes una jornada que ha combinat esport i diversió amb l’objectiu de lluitar contra el sedentarisme infantil, acostant als més petits el concepte de l’esport com a pràctica saludable i divertida.

Enguany, la Cursa DiR Kids ha comptat amb rècord de participants, amb un total de 485 nens i nenes inscrits en la competició.

Vinculació amb els valors de l’esport

La cursa ha estat patrocinada per les clíniques dentals de Sanitas a Barcelona, habitual col·laborador de Clubs DiR. El vincle entre la cura de la salut bucodental i el rendiment físic és directe, per això és important transmetre a tots els participants la importància de la prevenció en salut bucodental. Sanitas Dental compta amb 29 clíniques dentals a Barcelona i 35 a tota Catalunya,  en les quals ofereix la màxima qualitat assistencial de la mà de professionals experimentats que fan ús de la tecnologia més capdavantera.