La Fundació DiR ha presentat aquest mes el nou patronat que té com a principal objectiu impulsar projectes generadors de cohesió social. L’actual patronat hereta la implicació de l’anterior, vigent des de fa més de 20 anys, tot redefinint la missió, visió i valors fundacionals per tal d’adaptar-los a la realitat actual.

Així, la missió de la Fundació DiR és la de transmetre els valors de l’esport com a generadors de salut i cohesió social i orientar a la societat cap a uns hàbits de vida saludables. Ho fa emprenent i donant suport a accions que, mitjançant l’esport, contribueixin a millorar la qualitat de vida de les persones, oferint eines per fer la societat més activa, dinàmica i solidària.

Tenint en compte aquesta reformulació, la Fundació DiR fonamenta els seus objectius en:

  • Esdevenir prescriptors en la promoció dels valors de l’esport com a generadors de salut i agents de cohesió social.
  • Realitzar accions sota el principi d’igualtat d’oportunitats i solidaritat.
  • Apropar els valors de l’esport a col·lectius amb risc d’exclusió social i especial vulnerabilitat.
  • Difondre l’esport com agent vehiculador d’hàbits saludables tant en exercici físic com alimentació, en una lluita contra el sedentarisme.
  • Divulgar i difondre coneixements relacionats amb l’esport i la salut, en una creença ferma del paper social que té l’esport per a la millora de la qualitat de vida  de les persones.

Amb aquests nous objectius, es treballarà per dur a terme accions compartides amb altres entitats, així com aliances estratègiques amb organitzacions líders. Precisament, el primer dels projectes desenvolupats és la formació de joves amb risc d’exclusió social com a tècnics en fitness, facilitant i possibilitant la seva futura inserció laboral, projecte compartit amb tres entitats: ADSIS, SPORT2LIVE i SUPERACCIÓ.

D’altra banda, la Fundació ha impulsat un acord amb el centre especial de treball DISWORK, que des d’aquest any estan realitzant les tasques de neteja d’alguns dels clubs del Grup DiR. De fet, s’està treballant per tancar de cara a l’any vinent, accions amb organitzacions dedicades a l’atenció de persones sense sostre i, juntament amb el Departament de RRHH del Grup DiR, treballant conjuntament amb organitzacions del Tercer Sector orientades a la reinserció laboral de col·lectius amb especials dificultats.

La Fundació DiR solidària amb l’Associació Superar l’Ictus Barcelona

La Fundació DiR també ha volgut sumar-se a l’objectiu de la Marató de TV3 que enguany ha estat la sensibilització i impuls econòmic en la recerca de l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. En la última reunió, el patronat ha decidit dedicar la part solidària de la Cursa DiR Guàrdia Urbana 2017 per la Diagonal a l’Associació Superar l’Ictus Barcelona del grup Fundació Ictus, una entitat que té com a missió donar a conèixer la malaltia, impulsar la recerca sobre la mateixa i donar suport a les persones que han patit un ictus. Part de les inscripcions que realitzin els participants, aniran destinades a l’entitat.

La Fundació DiR en el 2016

Durant aquest any 2016, la Fundació DiR ha dut a terme diferents projectes compartits amb altres entitats com són la Fundació Pasqual Maragall (Brain Fitness Day) o la Fundación Vicente Ferrer (Beneficiaris part solidària de la VIII Cursa DiR Sant Cugat Mossos d’Esquadra), així com amb la Secció de Cardiologia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (28ª Cursa Científica), UNICEF (VII Pedaleja x Unicef i II Ioga Day), la FUNDACIÓ ESI (donació roba esportiva), CREU ROJA o CÀRITAS.

També s’han signat convenis de col·laboració amb la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC), GAES, la FUNDACIÓ SUMMAE i l’INSTITUTO PROJETO NEYMAR. Precisament, l’any vinent es renovarà el conveni de col·laboració amb FECEC i, entre d’altres, també es tancarà un amb CREU ROJA.

Patronat Fundació DiR

Així doncs, el nou patronat de la Fundació DiR queda format per:

PRESIDENT: Ramón Canela i Piqué (Director General i fundador del Grup DiR).

VICEPRESIDENT: Joaquim Triadú i Vila Abadal (Soci director de l’assessoria legal i fiscal de Pricewaterhouse&Coopers (PwC) a Barcelona).

SECRETARI: Carlos Oró i Sixto (Advocat).

VOCAL: Pol Amat i Escudé (Ex-jugador d’Hockey herba, nomenat en 2008 Millor Jugador del Món per la FIH. 5 vegades olímpic. Actualment Consultor Financer a BBVA).

VOCAL: Montse Banquells i Aparicio (Infermera del departament de Fisiologia de l’Esport, Centre d’Alt Rendiment, Sant Cugat del Vallès).

VOCAL: Eugeni Cabanes i Duran (Director de Comunicació d’Endesa a Catalunya).

VOCAL: Alfons Conesa i Badiella (Enginyer Químic i Assessor a CECOT en temes de consum).

VOCAL: Sílvia Canela i Viscarrues (Directora d’Expansió del Grup DiR).

VOCAL: Helena García Melero (Periodista, presentadora a TV3).

VOCAL: Lluís Puig i Torregrosa (Fisioterapeuta,  Responsable de Fisioteràpia del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant).

VOCAL: Dra. Marta Sitges i Carreño (Especialista en cardiologia esportiva, Directora de l’Institut Clínic Cardiovascular (ICCV) de l’Hospital Clínic de Barcelona).

VOCAL: (amb veu però sense vot): Isabel Caba i Brunet (Directora Fundació DiR).