La Fundació DiR i la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) sumaran esforços per, al llarg d’aquest any, portar a terme una sèrie d’accions amb la finalitat de conscienciar a la població de la importància de fer exercici físic, així com de seguir hàbits de vida saludables que ajudin a la prevenció del càncer. Així es recull en el conveni signat per Ramon Canela i Piqué, com a President de la Fundació DiR i el Dr. Ramon Maria Miralles i Pi, com a President de la FECEC.

La principal acció serà la primera edició del projecte Dones d’Aigua que es celebrarà a Dir Diagonal el 16 de setembre. La jornada vol sensibilitzar a la població de la importància de fer exercicis aquàtics i de ioga en la prevenció i la recuperació de les dones afectades. Les investigacions fetes en pacients diagnosticades revelen que el ioga pot ajudar a la millora de l’estat físic, reduir la fatiga i l’estrès, millorar el son i la qualitat de vida en general. També s’extrau que realitzar de 30 a 60 minuts d’activitat física diària d’intensitat moderada disminueix el risc de patir algun tipus de càncer, i aquest en particular, així com fer un parell de dies d’activitats aquàtiques per setmana.

Codi Europeu contra el càncer

Una altra de les accions que es durà a terme serà la difusió d’algunes de les recomanacions del codi europeu contra el càncer, mitjançant els canals de Clubs DiR. Aquest codi recull els principals factors de risc de la malaltia, les tècniques de diagnosi precoç i els signes i símptomes d’alarma.

Finalment, durant la Setmana Catalana de Prevenció del Càncer (SECAP), DiR realitzarà en un dels seus clubs una acció centrada en l’activitat física com a element imprescindible en la prevenció de la malaltia.

Sobre la FECEC

La Federació Catalana d’entitats contra el càncer (FECEC) és una entitat de segon nivell que agrupa les principals organitzacions que treballen per millorar la qualitat de vida dels pacients oncològics i les seves famílies.

La FECEC es va constituir el 13 de febrer del 2001, i va néixer amb la vocació d’integrar esforços en la lluita contra les malalties oncològiques a Catalunya. És cens d’informació i dóna servei a les entitats contra el càncer federades, alhora que fomenta el voluntariat en l’àmbit oncològic i desenvolupa programes en les àrees de divulgació i prevenció i recerca psicosocial.

Sobre la Fundació DiR

La Fundació DiR es va constituir l’any 1995, i té com a missió transmetre els valors de l’esport com a eina d’inserció i dinamització social i orientar la societat cap a uns hàbits de vida saludables emprenent i donant suport a iniciatives que, mitjançant l’esport, contribueixin a millorar la vida de les persones. La Fundació DiR té una especial incidència en els col·lectius més vulnerables, ja sigui a través de projectes o programes propis o de col·laboració amb tercers, centrant el nostre àmbit d’actuació en el territori català i especialment a l’àrea d’influència de Barcelona.