Clubs DiR estrena la seva nova activitat de defensa personal a diferents clubs de Barcelona

L’activitat ha estat dissenyada per preparar a qualsevol persona a gestionar agressions físiques i situacions de perill

Clubs DiR ha engegat aquest mes de març la seva darrera novetat a la oferta d’activitats dirigides: classes de defensa personal que tenen l’objectiu de facilitar els coneixements bàsics perquè tothom pugui impedir o fugir d’una possible agressió física.

El principal objectiu de practicar defensa personal té un denominador comú entre la major part de persones que la practiquen: dominar els moviments i conèixer les habilitats bàsiques de la defensa personal pot suposar un gran canvi en una situació de risc.

A més de l’aprenentatge de tècniques efectives i senzilles per evitar agressions físiques, les sessions de defensa personal aporten beneficis addicionals que combinen factors tant físics com psíquics: des del desenvolupament de l’instint de defensa fins a la millora de la condició física, passant per un augment de la confiança en un/a mateix/a.

Defensa Personal Clubs DiR - Creu Roja

L’activitat, ideada inicialment per a dones a causa de a la situació de vulnerabilitat que encara avui dia vivim a la nostra societat, està despertant l’interès de tothom. Robert Herraez, Co-Director de Fitness de Clubs DiR, explica que “vam llançar les classes de defensa personal a inicis del mes de març orientant-les al públic femení. Volíem aportar el nostre gra de sorra en la lluita contra la violència de gènere, dintre del nostre àmbit del Fitness, oferir classes de defensa personal ens sembla una forma idònia d’apoderar a les dones, de brindar-les-hi eines que els hi serviran per protegir-se en situacions d’agressió física i que els hi aportaran un increment de seguretat i de confiança en si mateixes.”

Herraez afirma que la nova activitat està despertant molt interès, creixent diàriament el nombre de persones a les classes, i destaca el gran interès que està tenint més enllà de qüestions de gènere: “estem molt satisfets de l’acceptació que estan tenint les sessions de defensa personal i ens ha sorprès que l’activitat també està sent molt sol·licitada per part dels nostres clients masculins. Ben aviat iniciarem una segona fase d’expansió per portar les sessions de defensa personal a la resta dels nostres clubs.”

Defensa personal per a tothom en sessions de 60 minuts

Les sessions de defensa personal tenen una durada de 60 minuts que es divideixen en tres parts diferents. Cada classe comença amb un escalfament, seguit d’una part d’exercici físic que finalitza amb 30 minuts destinats a aprendre diferents tècniques i moviments específics de la defensa personal.

En el cas de Clubs DiR, l’enfocament pràctic de les sessions és una de les prioritats: Karla M., tècnica especialitzada que imparteix part d’aquestes sessions de defensa personal, afirma que “volem donar eines que ajudin en possibles situacions reals d’abús: ensenyar a les nostres usuàries com actuar si, per exemple, pateixen una agressió en una discoteca, si són immobilitzades per darrere, com defensar-se si són agafades per la roba…”.

A la primera fase de llançament de l’activitat, Clubs DiR ofereix 6 sessions dirigides de defensa personal a la setmana en una selecció dels seus clubs: DiR Hispà (dilluns i dimecres a les 12 h), DiR Castillejos (dilluns a les 18.15 h i dimecres a les 20.15 h) i Diagonal DiR (dimarts a les 12 h i dijous a les 13 h).

Com qualsevol activitat dirigida de Clubs DiR, la participació en la sessió és lliure per a tots els clients i clientes que tenen accés als tres clubs esmentats, on no és necessari fer reserva prèvia de l’activitat.

Defensa Personal Clubs DiR - Creu Roja

Experiència prèvia de Clubs DiR en defensa personal: la lluita contra la violència de gènere amb Creu Roja

Des de 2017, Clubs DiR col·labora a través de la seva Fundació DiR amb el projecte de Creu Roja consistent en promoure el benestar personal de dones que han patit violència a través de cursos de ioga i de defensa personal.

La col·laboració entre ambdues entitats consisteix a oferir un programa especial personalitzat per les usuàries d’ATENPRO de Creu Roja a Catalunya amb sessions impartides per un equip de tècnics de Clubs DiR especialitzats en defensa personal i en ioga a fi d’apoderar les dones víctimes de violència de gènere i fer que guanyin seguretat i confiança.