La Fundació DiR i l’Institut Projeto Neymar Jr. (INJR) han signat un conveni pel qual dos nens de l’institut brasiler participaran com a convidats en la tercera edició de la Cursa DiR Kids Guàrdia Urbana que es celebra el proper dissabte dia 7 de maig.

Aquesta col·laboració té com a objectiu comú, promocionar els valors de l’esport entre els més petits, així com fomentar la convivència i la solidaritat entre ells. “Possibilitar la participació conjunta a la cursa és un exercici que apropa als nens conceptes com l’esforç, el compromís, el respecte i la superació, valors que els acompanyaran al llarg de la seva vida”, Isabel Caba, Directora de la Fundación DiR.

Els dos nens de l’Institut són dos germans de 9 i 11 anys procedents de Praia Grande (Brasil). “Estem segurs que la participació de dos nens en el projecte aportarà molt valor al treball que estem fent a Praia Grande. Recolzem a tots els nens que participen a la cursa i esperem que, per sobre de tot, es diverteixin” José Benicio da Silva Santos, Director Administratiu de l’INJR.

En la carrera d’aquest any participaran nens i nenes d’1 a 14 anys dividits en sis categories diferents. En l’edició del passat any, van participar un total de 450 nens. Els tres primers de les categories de pre-benjamins, benjamins, alevins i infantils, a més del seu trofeu, rebran una samarreta de l’Institut signada per l’esportista Neymar Jr. També, els nens participants en la carrera que així vulguin, podran donar les seves medalles de participació a l’Institut per fer el lliurament d’aquestes a membres de l’INJr a Brasil.

L’INJr també estarà present a la Fira del Corredor ubicada a DiR Diagonal (Ganduxer, 25) els dies 6 i 7 de maig.

Sobre Institut Projeto Neymar Jr.

 L’Institut Projeto Neymar Jr ( INJR ) és una associació privada sense ànim de lucre dedicat a causes socials. És un complex educacional i esportiu a Jardim Glòria, a Praia Grande ( Brasil), per a nens amb carències i els seus familiars. El projecte ha estat desenvolupat per l’esportista Neymar Jr i la seva família per creure que a través del coneixement i les oportunitats és possible transformar la vida de moltes famílies

El seu principal punt de referència és la interacció i participació activa de les famílies d’aquests nens. Amb suport dins de casa, i principalment amb la presència dels familiars en l’educació, aquests nens poden créixer en un ambient millor i amb una base d’informació i suport dins de casa seva. Aquests pares reben suport de professionals capacitats per poder ajudar els seus fills en el present i en un futur com a ciutadans.

L’INJR té una infraestructura de 8.400m2 i atén actualment a uns 2460 nens d’entre 7 i 14 anys. Els seus principals objectius es basen en l’Escola d’Educació, en augmentar la renda per càpita de les famílies i l’augment dels índexs de salut i higiene. L’Institut Projecte Neymar Jr. promou les activitats que transmeten informació , coneixements específics i diferenciats. Mitjançant la pràctica esportiva els nens aprenen valors com ara el respecte i disciplina altres de millorar la qualitat de vida. Els familiars també tenen accés a l’esport , conferències i cursos de formació professional.

Sobre la Fundació DiR

La Fundació DiR es va constituir l’ any 1995 , i té com a missió transmetre els valors de l’esport com a eina d’inserció i dinamització social i orientar la societat cap a uns hàbits de vida saludables emprenent i donant suport a iniciatives que, mitjançant l’esport, contribueixin a millorar la vida de les persones.

La Fundació DiR té una especial incidència en els col·lectius més vulnerables, ja sigui a través de projectes o programes propis o de col·laboració amb tercers, centrant el seu àmbit d’actuació en el territori català i especialment a l’àrea d’influència de Barcelona.