Coincidint amb el Dia Mundial contra el Càncer de Mama, Clubs DiR a través de la seva Fundació, realitzarà una sèrie d’activitats que pretenen fer incidència en la prevenció, informació i conscienciació de la població envers una malaltia com és el càncer de mama. Es tracta d’una setmana en que la Fundació DiR aposta per organitzar i participar en tres activitats.

La primera de les activitats ha estat aquest diumenge dia 16 d’octubre, on Clubs DiR ha participat en la marató de fitness contra el càncer de mama que promou l’Associació Espanyola contra el Càncer de Mama (AECC) amb una classe de ioga de la ma de YogaOne. Hi ha prou evidències científiques que demostren que una vida activa físicament pot protegir, fonamentalment, enfront del càncer de còlon i de mama. A més, l’activitat física regular contribueix a mantenir el pes en els límits adequats.

El 19 d’octubre, Dia Mundial Contra el Càncer de Mama, Clubs DiR il·luminarà de color rosa la façana del Club Up&Down sumant-se així a la iniciativa promoguda per la pròpia AECC a la ciutat de Barcelona. L’encesa de les llums, a les 20.00 hores, serà a càrrec de la periodista de Tv3 i patrona de la Fundació DiR, Helena Garcia Melero.

1a edició de Dones d’aigua

L’última de les activitats de la setmana, és una acció que es portarà a terme el dissabte 22 d’octubre al matí, on les protagonistes seran totes aquelles dones que han patit o pateixen un càncer de mama. Però és una acció oberta a tothom, no només als socis de DiR.

Dones d’Aigua serà una combinació d’activitats de ioga, música i  activitats relacionades amb l’aigua, tot aprofitant l’espai aquàtic i els jardins de DiR Diagonal.

Les investigacions fetes en pacients diagnosticades amb càncer de mama revelen que el ioga pot ajudar a la millora de l’estat físic, reduir la fatiga, reduir l’estrès, millorar el son i millorar la qualitat de vida.

I es considera també que fer com a mínim de 30 a 60 minuts diaris d’activitat física d’intensitat moderada a vigorosa disminueix el risc de patir algun tipus de càncer i aquest en particular. Així, 45 minuts d’activitats aquàtiques dos dies a la setmana o 30 minuts de natació 2 cops per setmana són possibilitats altament recomanables en la prevenció.

Dones d’aigua és un projecte que s’emmarca dins la col·laboració de la Fundació DiR amb la Federació Catalana d’entitats contra el càncer (FECEC). Les persones participants en la jornada faran una aportació de 15€, que aniran destinats a la FECEC.

Aquesta primera edició serà un acte de petit format amb una previsió d’assistència al voltant de les 120 persones, però amb una projecció de creixement en futures edicions.