Davant l’actual situació d’alerta que l’arribada del coronavirus ha suposat per al nostre país, alguns centres de fitness han sabut reaccionar amb agilitat establint protocols de prevenció i detecció del virus. És el cas de Clubs DiR, el grup de fitness amb major trajectòria a Barcelona dirigit per Ramon Canela, que ha anat implementant mesures a les seves instal·lacions de manera progressiva.

Declaracions per part de la Direcció General del grup DiR

A DiR, com a empresa amb instal·lacions per les quals passen diàriament milers i milers de persones, era una necessitat i una obligació moral tenir una actitud prudent i responsable cap al coronavirus des del primer moment. Amb els principals objectius de prevenir, informar i fer que els nostres empleats i usuaris se sentin segurs i segures en les nostres instal·lacions, hem activat diferents protocols d’actuació que s’han anat actualitzant d’acord amb l’evolució del virus a les nostres ciutats.

Presa de temperatura amb termòmetres infrarojos 

La primera mesura adoptada a DiR va ser la presa de temperatura dels nostres empleats i empleades de les oficines centrals, quelcom que va ser sol·licitat pels mateixos empleats i que, a causa del bon acolliment de la mesura, es va fer extensiu als equips dels nostres 24 clubs durant els següents dies.

DiR Prevenció coronavirus

Davant d’aquesta iniciativa, ens hem trobat amb clients i clientes que també han mostrat interès pel mesurament de la seva pròpia temperatura. En tots els casos sol·licitats, per descomptat, no hi ha hagut cap inconvenient per part dels equips del DiR en què se’ls mesuri la temperatura des del club; quelcom que ha passat a ser de caràcter obligatori per a l’accés a les nostres instal·lacions a partir d’aquesta mateixa setmana per recomanació de l’article 121.2 del Codi de Consum de Catalunya.

A tots els casos, la presa de temperatura es realitza amb termòmetres infrarojos, la forma més segura i àgil de conducta en una situació d’aquestes característiques. En cas que la temperatura sigui superior a 38°, els nostres protocols d’actuació marquen clarament que se li recomani a la persona anar a la farmàcia per a una presa de temperatura més exacta o que es contacti telefònicament amb el 061.

Mesures preventives: higiene i informació

La presa de temperatura és una mesura de detecció però, naturalment, són igual de necessàries les mesures de prevenció i d’informació.

En aquesta línia, a tots els nostres centres s’ha posat a disposició dels usuaris gel desinfectant per a la higiene de mans, així com cartelleria específica recordant la importància que tots nosaltres ens rentem les mans recurrentment.

Tractant-se de centres de fitness, és igual d’important el respecte pel material compartit, així que una altra de les mesures adoptades ha estat incrementar els recordatoris de la necessitat d’utilitzar tovalloles a les màquines de les sales; quelcom que sempre traslladem als nostres clients i que, davant la situació actual, cobra encara una major rellevància.

El fitness com a sector generador de salut

Tenint en compte la preocupació actual de la ciutadania, considero que el nostre sector no ha de compartir ni alimentar el sentiment de pànic, sinó tot el contrari: aquest és un moment en el qual hem de continuar donant a conèixer la importància de tenir uns hàbits de vida saludables que ens permetin tenir una salut tan forta com sigui possible: dormir bé, tenir una alimentació equilibrada i, naturalment, practicar activitat física.

A DiR fa més de 40 anys que estem apropant aquesta filosofia de vida als nostres més de 95.000 usuaris i, en moments com l’actual crisi causada pel coronavirus, el nostre paper no ha de canviar.

Ara mateix, tots nosaltres hem de ser responsables i estar informats dels protocols i mesures recomanades per les autoritats públiques, hem de prendre les mesures necessàries per a garantir el benestar dels nostres equips i clients, i hem de mantenir el focus a continuar sent un sector generador de salut.