Al voltant de 700 practicants de ioga han participat, del 18 al 22 de maig, en la primera edició del Global Yoga Congress, organitzat per YogaOne by DiR

Han estat un total de cinc dies de ioga, amb 100 workshops impartits per més de 50 mestres de reconeixement internacional com Andrei Ram, Dov Vargas, Twee Merrigan, Celest Pereira, Elena Mouratidou i Yoshio Hama, entre molts altres

El Global Yoga Congress ha tancat la seva primera edició amb èxit d’assistència. El congrés, organitzat per YogaOne by DiR, ha rebut al voltant de 700 assistents entre els dies 18 i 22 de maig als centres YogaOne i al Palau de Congressos de Catalunya.

El primer congrés global que ha realitzat YogaOne a Barcelona ha comptat amb la participació de fins a 50 professos locals i internacionals que han impartit un total de 100 sessions de ioga durant els 5 dies de l’esdeveniment. El seu creador, Jordi Canela, director i cofundador de YogaOne by DiR, afirma que “el Global Yoga Congress ha aconseguit el seu objectiu inicial: impulsar el ioga des d’una vessant pedagògica per crear consciencia dels seus beneficis i incentivar la seva pràctica entre la població com una disciplina més”. Jordi Canela ha afegit que “el congrés s’aferma com la cita anual de ioga imprescindible a Barcelona. A més, s’ha convertit en un espai on tots els ioguis del món es puguin trobar, aprofundir en la seva pràctica i compartir la seva passió”.

Instructors de tot el món

El congrés ha comptat amb mestres provinents de països de tot el món com Grècia, Rússia, Colòmbia, USA, Israel, Londres, Espanya, etc. Alguns dels més reconeguts són:

–          Andrei Ram: fa més de 10 anys que aquest deixeble de Sri Dharma Mittra, mestre iogui viatger, va començar a venir a Barcelona a compartir la seva experiència de la pràctica.

–          Dov Vargas: alies ‘Varuna’, va estudiar amb el seu pare, Sri Dharma Mittra durant diversos anys, i és el creador de la Dharma Yoga Wheel.

–          Jordi Canela: compta amb prop de vint anys d’experiència impartint clases de ioga i s’ha format amb diferents mestres de ioga de tot el món. Ara forma part de la Ioga Sangha i es cofundador de YogaOne.

–          Twee Merrigan: combina les seves classes de Prana Vinyasa™ amb les tècniques de la vida quotidiana. Acaba de finalitzar els seus viatges de The Journey is the Destination Tour.

–          Yiannis Andritsos: es va traslladar a Nova York des d’una petita illa de Grècia l’any 2002. A l’arribar, sense conèixer ningú ni parlar anglès, Yiannis va trobar el camí cap al seu Guru, Sri Dharma Mittra.

–          Yoshio Hama: va començar a practicar ioga a Caracas, Veneçuela, el 1999. Fins al 2008 va tenir l’oportunitat d’estudiar Vinyasa Ioga, Ashtanga Ioga i Iyengar Ioga sota la guía de diferents instructors de ioga.

–          Celest Pereira: poc després de graduar-se com a fisioterapeuta, va viatjar a l’Índia per estudiar Hatha Ioga i meditació Vipassana. Quan va tornar, va començar la seva carrera a temps complet com a professora de ioga Triyoga i Equinox, Londres.

–          Elena Mouratidou: ensenya la tradició de Dharma Ioga, influenciada pels seus mestres Sri Dharma Mittra i Sri Andrei Ram, mentre dirigeix el seu propi estudi de ioga amb tallers i retirs. El seu ensenyament es centra en la composició holística del ioga.

–          Eva Oller: va començar a practicar ioga el 1998. És professora certificada d’Ashtanga Ioga. Va rebre la seva titulació directament de la mà del fundador de l’estil, el llegendari Sri K. Pattabhi Jois.

El llistat s’ha completat amb altres noms fins a assolir els 50 mestres que han participat en el congrés.

Programa de Global Yoga Congress

Al llarg dels tres dies centrals del congrés, que s’ha celebrat en el Palau de Congressos de Catalunya, diferents cultures han conviscut amb diversos estils de ioga. En concret, s’han impartit en 5 sales simultànies 18 estils de ioga que han inclòs practiques físiques, relaxants, de desenvolupament mental, de respiració, de meditació i cants devocionals.

El programa s’ha completat amb un pre congress i un post congress, que ha tingut lloc als estudis YogaOne i ha comptat amb sessions monogràfiques de diversos mestres com Twee Merrigan, Dov Vargas o Andrei Ram. Tanmateix, l’esdeveniment ha inclòs un Bhakti Music Festival amb concerts de la mà de Ravi Ramoneda i Dave Stringer.