El proper diumenge 28 de maig se celebrarà la 5a Cursa DiR – Guàrdia Urbana que creuarà la ciutat per l’emblemàtica Avinguda Diagonal. Una cursa organitzada per DiR amb la col·laboració institucional de la Guàrdia Urbana i l’Ajuntament de Barcelona, que té vocació de permanència per a la promoció de l’esport i la cura de la condició física com element de millora de la qualitat de vida dels barcelonins i barcelonines.

 

Està previst que al voltant de 10.000 corredors participin en la Cursa que recorre la Diagonal. Enguany es consolida la distància de 5km, que s’ofereix per segon any consecutiu. Un recorregut pensat per arribar a totes les persones que mai han fet una cursa, proposant-los un recorregut pla on podran gaudir també de la possibilitat de córrer per la mítica Avinguda Diagonal.

 

La cursa és única a Barcelona, ja que transcórre en línia recta per la Diagonal. La prova de 10 km, que traça tota l’Avinguda, començarà a les 8.30 h davant el Palau Reial de Pedralbes i l’arribada serà a Passeig Garcia Faria / carrer Selva de Mar. A l’alçada del carrer Castillejos, la cursa girarà pel carrer Bolívia, després ho farà pel carrer Badajoz i des d’allà els corredors s’incorporaran novament a l’Avinguda Diagonal.

 

Aquesta prova única de 10 km farà que l’arribada i la sortida es trobin en punts diferents, la qual cosa implicarà una estructura logística de guarda-roba mòbil que permetrà que el participant pugui recollir les seves pertinences tan bon punt arribi a la meta.

 

La 4a edició de la Cursa DiR-Guàrdia Urbana es va celebrar el 8 de maig del 2016 i va ser un èxit amb la participació de 9.000 corredors. Enguany comptarà amb la participació, com a cap de cartell, de l’atleta olímpic i guanyador de la darrera edició de la Cursa  DiR-Mossos d’Esquadra Sant Cugat, Nacho Cáceres.

 

Les inscripcions estaran obertes fins al 24 de maig al web dir.cat/cursa-barcelona. Els dies 26 i 27 també s’acceptaran inscripcions a la Fira del Corredor, ubicada als jardins del centre Diagonal DiR. El preu de la cursa és de 14 euros per als no abonats de DiR i 12 euros per als abonats.

 

 • Una cursa solidària

 

Com cada edició, la cursa DiR-Guàrdia Urbana no oblida la seva vessant solidària. Enguany la Fundació DiR ha signat un conveni amb l’associació sense ànim de lucre Superar l’Ictus Barcelona, pel qual es converteix en la beneficiària dels fons que es recaptaran en aquesta 5a edició. D’aquesta manera, la Fundació DiR se suma a la causa de la Marató de TV3 de 2016, que ja ha recaptat més d’11 milions d’euros. La cursa destinarà 0,50 cèntims d’euro de cada inscripció a Superar l’Ictus Barcelona, una entitat sense ànim de lucre, impulsada per la Fundació Ictus, que té per objectiu ajudar a les persones que han patit un ictus i a les seves famílies i millorar la seva qualitat de vida.

 

La  Fundació DiR es va constituir l’any 1995, i té com a missió transmetre els valors de l’esport com a eina d’inserció i dinamització social i orientar la societat cap a uns hàbits de vida saludables emprenent i donant suport a iniciatives que, mitjançant l’esport, contribueixin a millorar la vida de les persones. La Fundació DiR té una especial incidència en els col·lectius més vulnerables, ja sigui a través de projectes o programes propis o de col·laboració amb tercers, centrant el seu àmbit d’actuació en el territori català i especialment a l’àrea d’influència de Barcelona.

 

 • Recorregut i Transport

 

La cursa DiR – Guàrdia Urbana recorrerà l’Avinguda Diagonal de punta a punta, en un traçat de 10 quilòmetres en línia recta. La sortida de la prova de 10 km és a la mateixa Avinguda Diagonal 686, davant del Palau Reial Pedralbes, Plaça Francesc Macià, Passeig de Gràcia, Passeig Sant Joan, KM 5 Avda. Diagonal – Aragó, Avda. Diagonal fins a Castillejos, gir a Castillejos fins carrer Bolívia, gir a la dreta fins a carrer Badajoz, incorporació a Avda. Diagonal fins Plaça Llevant, Passeig Taulat, Josep Pla i fi a  Passeig Garcia Faria (abans de C/ Selva de Mar).

 

La sortida de la prova de 5 km serà al mateix punt que la sortida de 10 km, a l’Avinguda Diagonal 686, davant Palau Reial Pedralbes, després continuarà per Plaça Francesc Macià, Passeig de Gràcia, Passeig Sant Joan i finalitzarà a  Avda. Diagonal – Aragó.

 

 • Transport públic per a la cursa

 

Punt de sortida de 5 km i 10 km

 

Metro: línia verda, Palau Reial.

Autobús: 7, 33, 67, 75, 113, H6

Trambaix: T1, T2, T3

 

Punt d’arribada 5 km

Avinguda Diagonal, Carrer Aragó

 

Metro: línia lila, Monumental. Línia blava, Sagrada Família

Autobús: 6, 7, H12, V21

 

Punt d’arribada 10 km

Passeig Garcia Faria (abans de la cruïlla amb Carrer Selva de Mar).

 

Metro: línia groga, al Maresme-Fòrum o Port de la Selva

Autobús: 6, 7, 26, 36, 42, H16

Trambesòs: T4 partir de les 11.30 h

 

 • Fitxa tècnica de la 5a Cursa DiR Guàrdia Urbana

 

Dia:  28 de maig.

Hora:  8.30 h.

Punt de sortida:  Av. Diagonal 686, Palau Reial de Pedralbes.

Arribada: Passeig Garcia Faria/Selva de Mar.

Distància:  10 km homologada.

Servei de guarda-roba: Hi haurà un servei de guarda-roba mòbil al punt d’inici i a la meta.

Avituallament: dos (al km 5 i a la zona d’arribada).

Temps màxim: 1 hora i 15 minuts.

Inscripcions: fins al 24 de maig a dir.cat/cursa-barcelona i a la fira del corredor, els dies 26 i 27, si hi ha dorsals disponibles.

Categories:  Júnior, Sènior, Veterà A, Veterà B , Veterà C, client DiR i membres del grup Run With Us.

Preu: 12 € clients DiR i 14 € no clients.

 

Categories de participants

S’estableixen les següents categories:

 • Categoria client DiR: correspon als participants que són clients DiR.
 • Categoria Run With Us: correspon als participants clients del DiR i membres del Run With Us.
 • Categoria JÚNIOR: correspon als participants de 14 a 18 anys d’edat.
 • Categoria SÈNIOR: correspon als participants de 19 anys a 34 anys d’edat.
 • Categoria VETERÀ A: correspon als participants de 35 a 44 anys d’edat.
 • Categoria VETERÀ B: correspon als participants de 45 a 54 anys d’edat.
 • Categoria VETERÀ C: correspon als participants de 55 anys d’edat o més.

 

Calaixos de sortida

La sortida estarà organitzada per calaixos en funció de la marca acreditada en 10 km, i els participants podran accedir als calaixos de sortida assignats per Championchip. Cada calaix està identificat amb un color. Només podran accedir-hi aquells/es corredors/es que tinguin el dorsal del color distintiu de cada calaix.

 

Servei de guarda-roba mòbil

Hi haurà servei de guarda-roba a la zona de sortida i a la zona d’arribada. El guarda-roba de la zona de sortida estarà obert des de les 7.15 fins a les 8 h (7.50 h per als participants de 5 km). Posteriorment no es garantirà el servei de consigna. El guarda-roba de la zona d’arribada romandrà obert fins a les 10 h per als participants de 5km i 11.15 h per als participants de 10km.

 

Els atletes podran deixar la seva roba i objectes personals. S’ha de tancar la micro motxilla DiR lliurada a la Fira del Corredor pel guarda-roba i identificar-la amb l’etiqueta marcada que coincideix amb el número de dorsal. En cas contrari, l’organització es reserva el dret a no agafar la bossa per al guarda-roba.

Per retirar la bossa del guarda-roba de la zona de meta s’haurà de presentar el dorsal.

 

Premis

Els tres primers classificats en la distància de 10 km de la classificació general masculina i femenina, en tots dos casos independentment de la categoria, rebran un trofeu.

 

Els tres primers classificats en la distància de 5 km de la classificació general masculina i femenina rebran un trofeu.

 

Al mateix temps, el primer i la primera classificada de cada categoria, d’acord amb la relació de categories detallada, rebran també un trofeu, en la distància de 10 km.

 

 • 4a Cursa DiR Kids-Guàrdia Urbana

DiR també promou l’activitat física i els hàbits saludables entre els més petits de la casa i per aquest motiu organitza el dia abans, el 27 de maig, la quarta cursa DiR Kids-Guàrdia Urbana. La cursa consta de sis categories:

 

 • 30 – Infantils – 2003 a 2004
 • 45 – Alevins – 2005 a 2006
 • 00 – Benjamins – 2007 a 2008
 • 11:15 – Pre-Benjamins – 2009 a 2010
 • 11:30 – Pares i Fills (MINIS 1) – 2011 a 2013
 • 11:45 – Pares i Fills (MINIS 2) – 2014 a 2016

 

Una cursa infantil i familiar on també podran participar escoles, que tindrà lloc dins del Parc Piscines i Esports, al costat de Diagonal DiR a les 10.30 h.

Les inscripcions per a la Cursa DiR Kids-Guàrdia Urvana es poden realitzar a través del web dir.cat/cursa-kids

i el preu de la inscripció és de 6 euros.

Hi haurà medalles per a tots els participants, i premis per als guanyadors de la categories Pre-Benjamí, Benjamí, Aleví i Infantil.

 

 • “Diagonal Runner’s Market”, la Fira del Corredor

La Fira del Corredor tindrà lloc al Parc Piscines i Esports, al costat de Diagonal DiR, els dies 26 i 27 de maig i allà es podrà recollir el dorsal, la bossa del corredor, participar en les activitats i veure els stands dels col·laboradors. Aquests mateixos dies, a més, si encara hi ha places disponibles, disposarem d’inscripcions d’última hora per a persones que decideixin fer la inscripció in situ.

 

La Diagonal Runner’s Market es trobarà al Parc Piscines i Esports i allà es podrà gaudir d’activitats esportives especials, presentació dels pacemakers de la cursa, zona infantil per als més menuts, sessions de DJ en directe, foodtrucks i molt més. La fira està oberta a tothom (inscrits i no inscrits).

 

 • Una Cursa 2.0 – Xarxes socials i multimèdia

 

La Cursa DiR – Guàrdia Urbana aposta per les xarxes socials i el feedback amb la nostra comunitat. Per aquesta raó hem creat diversos canals de comunicació per estar connectats de forma permanent amb els runners i mantenir-los informats de totes les novetats al voltant de la Cursa a través dels canals socials.

 

 • Web de la Cursa


www.dir.cat/cursa-barcelona

 • Spot oficial

https://www.youtube.com/watch?v=zewrO_SVOS4

 

 • Qui fa possible la Cursa DiR – Guàrdia Urbana?

 

DiR

DiR és l’empresa pionera a Barcelona, amb més de 37 anys de trajectòria, en fomentar l’esport i l’estil de vida saludable, tot oferint les últimes innovacions en fitness, wellness i salut. Actualment disposa de 20 centres: 18 a Barcelona i dos a Sant Cugat del Vallès. La missió del DiR és millorar la qualitat de vida de les persones apropant a tothom la pràctica d’un estil de vida saludable. DiR s’ha marcat l’objectiu de continuar liderant el sector del fitness i la salut a Barcelona, amb la vocació d’oferir serveis innovadors i de qualitat que reverteixin en el benestar integral de les persones.

 

Ajuntament de Barcelona 

Un any més, l’Ajuntament de Barcelona s’implica en la Cursa DiR-Guàrdia Urbana com a Col·laborador Institucional. Barcelona aposta per l’esport i l’activitat física en general i per les curses populars en particular, organitzant esdeveniments directament o bé donant-los el màxim suport, com és el cas. Enguany, a més, de forma encara més especial: es commemoren els 25 anys del Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona 92.

 

Patrocinador Principal, Nationale Netherlanden

Nationale-Nederlanden ofereix solucions d’estalvi i inversió a mig i llarg termini a més de mig milió de clients a tot Espanya. Amb un equip professional de 500 empleats i 2.000 assessors personals, Nationale-Nederlanden és present a tot Espanya a través dels seus 39 oficines, més de 115 Punts Taronja i 10 franquícies per oferir assessorament personalitzat a tots els seus clients.

A més, compta amb una unitat de negoci especialitzada en solucions retributives per a empleats i directius: Nationale-Nederlanden Employee Benefits. Més de 2.500 clients confien per protegir el futur dels seus més de 250.000 empleats, incloses 14 de les 35 companyies de l’IBEX-35, a més d’institucions públiques, multinacionals i PIMES.