400 corredors han participat en la Cursa en el seu 30è aniversari

 La Cursa ha tingut novament un objectiu científic per demostrar els efectes positius de l’esport sobre la salut 

Barcelona, 19 de març de 2018 – Aquest dissabte 17 de març ha tingut lloc la trentena edició de la Cursa Científica Hospital Sant Pau amb la participació més elevada des dels inicis de la cursa: 400 inscrits.

DiR Cursa Cientifica Sant Pau 2

La Cursa Científica Hospital Sant Pau, que compta amb el suport de la Fundació DiR des de l’any 1994, té dos objectius principals recolzats per ambdues entitats: aprofundir en el coneixement dels efectes de l’esport sobre la salut i conscienciar la població sobre la necessitat de fer exercici físic. Aquests són els dos  motors que han impulsat la celebració d’aquest esdeveniment durant els darrers 30 anys i que, amb la participació de fins a 3.000 persones, han fet possible dur a terme una vintena d’investigacions que han permès demostrar científicament que l’esport és beneficiós per a la salut i que la pràctica de l’exercici físic és recomanable per a totes les persones, incloses les malaltes, sempre que s’adeqüi a la seva edat i característiques.

DiR Cursa Cientifica Sant Pau

Els inicis de la Cursa Científica van comptar amb la participació de pacients i voluntaris a qui es prenien mostres de sang abans, durant i després de córrer al llarg de vàries hores al voltant del Recinte Modernista de l’Hospital Sant Pau.  Enguany, el temps d’aquesta cursa de resistència és d’un total de dues hores, una particularitat intrínseca de la Cursa Científica que fa que els corredors no tinguin l’objectiu d’arribar primers a la meta, sinó que corrin per fer el màxim de voltes al recinte i per seguir propiciant la recerca científica sobre els beneficis de la pràctica de l’esport.

DiR Cursa Cientifica Sant Pau 3

Els resultats d’aquests estudis han permès demostrar que la pràctica regular d’exercici no comporta cap perjudici per als pacients amb un problema de cor clínicament estabilitzat, per als pacients que han de prevenir i controlar la diabetis del tipus II, els que tenen hipertensió o altres alteracions de tipus metabòlic com hipercolesterolèmia.

Entre els esportistes que han participat a la 30ena. edició de la Cursa Científica de Sant Pau es troben també pacients de l’Hospital de Sant Pau que han tingut una patologia cardiovascular i que han seguit un programa de rehabilitació.

DiR Cursa Cientifica Sant Pau 1

 

Sobre l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (HSCSP), fundat el 1401, és la institució hospitalària degana de l’Estat espanyol, on l’òrgan de govern és, des de 1991, el Patronat de la Fundació de Gestió Sanitària, representat per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i l’Arquebisbat de Barcelona.

És un hospital universitari i de referència per a tractaments que requereixen d’alta tecnologia, que centra la seva actuació a Barcelona però que, per a certes malalties complexes, dóna servei a tot Catalunya, a més de tenir una notable incidència en la resta de l’Estat i projecció internacional.

L’activitat en l’àmbit de la recerca situa l’Hospital de Sant Pau com un dels centres hospitalaris més importants d’Espanya a través de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques Sant Pau (IIB Sant Pau) acreditat com a Institut d’Investigació Sanitària pel Ministeri de Ciència i Innovació, compta amb una producció científica anual d’unes 500 publicacions.

La docència a Sant Pau s’imparteix, des de fa més de 40 anys, a través de la Facultat de Medicina i de l’Escola Universitària d’Infermeria de la Universitat Autònoma de Barcelona, així com a través de la participació en el programa MIR de formació especialitzada.

 

Sobre la Fundació DiR

La Fundació DiR es va constituir l’any 1995, i té com a objectiu transmetre els valors de l’esport com a eina d’inserció i dinamització social i orientar la societat cap a uns hàbits de vida saludables emprenent i donant suport a iniciatives que, mitjançant l’esport, contribueixin a millorar la vida de les persones.

La Fundació DiR té una especial incidència en els col·lectius més vulnerables, ja sigui a través de projectes o programes propis o de col·laboració amb tercers, centrant el seu àmbit d’actuació en el territori català i especialment a l’àrea d’influència de Barcelona. El president de la Fundació DiR és el Sr. Ramón Canela.